Mange nordmenn liker å handle på nettet. Det er både enkelt, raskt og komfortabelt å bestille alt du trenger uten å forlate hjemmet. Netthandel gjør det også enklere for deg som kunde å sammenligne ulike tilbud og finne produktene som passer best for deg. Så fristende som dette høres ut, oppstår det en viss risiko når man skal gi ut personlig informasjon på nettet. Hackere har utviklet metoder for å få tak i disse opplysningene, og kan true sikkerheten ved dine Internett-transaksjoner. Vi hjelper deg å finne ut hvilke tiltak du bør vurdere når du skal handle på nettet.

Handle med måte

Det er mye som nå kan kjøpes på nettet som man ikke kunne kjøpe før. Fra klær, matvarer, tobakksprodukter og utradisjonelle snusvarianter, til ferier og opplevelser. Det er imidlertid noen få ting du bør passe på når du handler på en nettside du ikke kjenner fra før. Mistenkelige lave priser, rare URL-adresser og kontaktinformasjon, samt dårlig språk kan være et tegn på at nettsiden ikke er til å stole på. Merkelig design, samt et altfor bredt sortiment av varer kan også tyde på at noe skurrer. Dersom du kommer bort i en slik nettside er det best å forlate den så fort som mulig.

Betale med kredittkort

Én viktig ting du må prøve å huske er å oppdatere din sikkerhets-software så ofte som mulig. Det kan være lurt å aktivere alle sikkerhetstiltakene på PC-en din, slik som for eksempel to-trinn sikkerhets innlogging. Dersom du bestemmer deg for å legge inn en bestilling bør du betale med kredittkort da disse kommer med forsikring mot Internett-svindel. Å betale med bankkortet ditt gir deg dessverre ikke den samme tryggheten. Videre anbefaler vi ikke at du trykker på mistenkelige linker eller utgir personlig informasjon via ikke-sikre kanaler, som via e-post eller telefon, da dette ofte vises å være svindelforsøk.