Visste du at når du bruker internett for å surfe, vil veldig mye informasjon lekke ut til aktører du kanskje ikke tenkte over? Annonsører, tredjeparter og statlige organ kan få den fulle og hele internettrafikken din for å kontrollere deg.

Mange vil kanskje si at de ikke har noe å skjule så det er bare fint at myndighetene passer på, men hva med alle de private meldingene man sender og sensitive data. Vel, man skal ikke tro at myndighetene vil misbruke slik informasjon, men likevel.

Hva er egentlig vitsen med privatliv da?

Og det er nettopp her VPN kommer til sin rett. Nettverket vil nemlig sørge for å omdirigere din trafikk gjennom konfigurerte servere som skjuler IP-adressen din og krypterer så all data som sendes eller mottas. For de som vil prøve, er det helt umulig å lese krypteringene.

Sikker internettilgang

Dersom man surfer på ett offentlig nettverk, som på en kafe eller en flyplass, kan i prinsippet hvem som helst sette opp et nettverk som du surfer på. Sensitive data ligger da åpent for hvem som helst. Kanskje er det en legal tilgang, men i verste fall kan det være kriminelle som er ute etter å infiltrere og stjele dine verdier. Og bare tenk hva som vil bli synlig for dem. Passord på forskjellige nettsider, bankdetaljer, kortdetaljer og dessuten all den private informasjonen du sender eller mottar på sosiale medier for å nevne noe.

Bruker du derimot et VPN nettverk, er det som at informasjonen du sender og mottar kun vil gå gjennom en kryptert tunnel, en tunnel bare du har tilgang til. Det betyr også at selv om noen får tak i filene, så vil de ikke klare å lese hva de inneholder.

Fullstendig anonymitet og online sikkerhet

Uten et VPN så er tilgangen din fullstendig åpen. Internettet er ikke laget for at kriminelle skal fungere her, men de gjør det likevel. Det skaper total ufrihet for den vanlige mann i gata. Og hvilke hensikter skulle man anta skolerte hackere eller andre kriminelle miljøer ville ha? Det er som å lete etter nåla i høystakken for å finne ut hvem de er og hvorfor de gjør det.

Og er det ikke irriterende at statlige byråer bruker din trafikk som de vil? De vet hva du leser, hvor du er, hvilke rutiner du har også videre. Igjen, mange vil si at de ikke har noe å skjule, men likevel, her er det noe som skurrer.

Så, med VPN vil du surfe fullstendig trygg for at noen ser hva du gjør. Det fordi din trafikk er kryptert og IP-adressen din er skjult. Din historikk forblir skjult og det finnes ikke lenger noen data å samle.

Hvorfor trenger du VPN?

Det hele faller ned på to årsaker, nemlig privatlivet og sikkerheten. Vil du egentlig ha kriminelle miljøer som følger dine aktiviteter og til en hver tid vet hvor du er? Vil du at annonsører skal pøse på med reklame de tror de vet at du ønsker å se? Vil du at e-posten som fylles til randen av elendige tilbud og random-ware som kan skade både sikkerheten din og datamaskinen?

Men det er spesielt når man ikke er koblet til sitt eget nettverk at VPN er nødvendig. De offentlige nettverkene florerer av farer. Med VPN kan du trygt gjøre handel fra bankkontoen og surfe på sosiale medier uten å bli frastjålet identiteten.

Reiser du mye, enten i jobb eller på fritiden, er også VPN veldig smart. Er du i land der for eksempel Facebook er bannlyst, ja da kan du surfe i ro og mak. Det samme gjelder strømmetjenester.

Best av alt er at tredjeparter aldri får kontroll på datatrafikken din. Det betyr at annonsørene ikke kan vite hva du egentlig ønsker å se, fordi de ikke har noe data å gå etter.

Finn ditt VPN nettverk for sikker og privat surfing nå.