Sliter du med å sette opp VPN tilkoblingen din, kan det være fristende å søke enkle løsninger på Youtube og lignende nettsteder. Youtube er en delingstjeneste på nett hvor folk ofte legger ut hvordan de løser forskjellige problemer. Det kan være hvordan de skal bli kvitt gjeld, legge på maskaraen eller få kjempestor rumpe uten silikon.

Men det er ikke så enkelt å få god hjelp til å sette opp VPN tilkoblingen likevel.

Manualer på nett

Det flommer over av måter man kan få hjelp til å sette opp VPN tilkoblingen sin på nett. Mange av dem er mangelfulle og på dårlig norsk. Ofte oversatt direkte fra en søkemotor, men det blir som oftest bare tull.

Vanligvis er det ikke så vanskelig å sette opp VPN tilkoblingen heller, men ofte går det i kluss. Du vil kanskje bare surfe i fred uten å tenke for mye?

Vennetjenester

Du kan banne på at dersom du spør venner, så kommer det en kamerat som vet alt. Han er verdensmester og fikser det du spør han om. Selv bor han i en campingvogn og går på NAV. Når man spør venner om hjelp forventer de ofte noe igjen, enten en kasse øl, eller å få låne gressklipperen eller sirkelsaga. Får du det igjen tror du?

Betal en femmer, få hjelp direkte

Bruker du heller markedsplassen Fiverr, får du som regel hjelp kun for en femmer! Her kan dyktige programmere og andre it-folk legge ut sine tjenester for en femmer. Det betyr at man kan få gradvis hjelpe med ting man stiler med, spesielt på nett. Sette opp en hjemmeside, skrive innlegg til en blogg, teste produkter, optimalisere en nettside, gjøre bloggen salgbar, lykkes på sosiale medier også videre.

Men for en femmer kan du også få hjelp til å sette opp en god VPN tilkobling.

Snakke med kundeservice

Det kan likevel nyte å snakke med kundeservicen på nettsiden til VPN tjenesten. Ofte er den optimalisert også for norske kunder, slik at det ikke skal oppstå noen misforståelser eller feil. Det kan være smart å ta denne informasjonen på alvor, slik at man ikke surfer med troen at man er anonym.

Det kan hende man mangler å koble seg opp mot en fjerntliggende server, eller at ruteren ikke er for gammel.

Det er mange ting som kan hende når man skal surfe uavbrutt uten info-kapsler. Men når man først gjør alt riktig, da blir alt som en ny verden, en ny sjanse.

Gjør det sjøl

For å sette opp en VPN tilkobling trenger du:

• VPN abonnement er en programvare
• En datamaskin med Windows eller en mobil
• Fysisk server eller nettbasert server
• En ruter for formålet

Du finner VPN på denne siden.

Du har nå et valg

Vi kan ikke garantere at alle VPN tilkoblinger gjør deg helt anonym, men det er det tjenestene forteller oss.

Det kan være greit å få noen som kan internett og teknologi til å hjelpe deg med å sette opp tilkoblingen. Det er nemlig ikke sikkert ruteren din godkjenner VPN nettverket, og kanskje du heller ikke setter opp parameterne riktig. Husk å koble det private nettverket opp på de enhetene du vil sikre.

Vil du spille på mobilen eller surfe anonymt på do, så må du gjøre det riktig. Vårt tips er:

• Bruk Fiverr for
• Snakk med kundeservice

Gjør du det, er det mer sannsynlig at du vil lykkes. Det kan godt hende du fikser det selv, men for deg er ikke denne artikkelen noe verdt. Surf anonymt og kos dere med TV- seriene dere ikke har lov til å se. Det gjør VPN tilgjengelig for deg.