Internett har blitt så omfattende og stort at vi ikke kan være helt sikre på hva som foregår der til en hver tid. Internett finnes jo i prinsippet ikke, men er bare en nettbasert verden for kommunikasjon og transaksjon.

Nettet krever en tilgang, og noen nettverk er private som dem som finnes i hjem, mens andre er offentlige, og finnes der ute hvor man ferdes. Enhetene som brukes er alt som har en slik tilgang, enten det er datamaskin, bærbar, nettbrett eller mobil. Avspillere kan også kobles opp mot nettet.

Er tilgangene trygge i forhold til å gjøre krav på opphavsrett? La oss si du har laget helt ny musikk, men så plutselig hører du låta di på radio?

Enten har musikkfilene dine blitt stjålet, eller så har du blitt påvirket av andre når du laget din egen musikk. Det mest sannsynlige er at man har blitt påvirket, men kan man egentlig være sikker? Kan noen ha overvåket deg mens du spilte inn og produserte låtene, eller er det bare ren fantasi og konspirasjonsteori?

Med VPN sikrer du musikken din

Er du redd for hva som kan lekke ut av informasjon, bør du sterkt vurdere et VPN. Det virtuelle, men dog svært sikre private nettverket fungerer ved at informasjon om deg og din datatrafikk hele tiden endres i tilfeldige rekkefølger, samtidig som den hele tiden krypteres til det ugjenkjennelige. Det er tusenvis av servere knyttet sammen i et såkalt VPN som gjør at brukerne er umulig å spore, når det gjelder plassering og trafikk. I prinsippet gir det brukerne mange nye muligheter, også beskyttelse av musikk man selv har laget.

Hver eneste elektroniske enhet har i dag en lydavspiller og sender, og dersom man blir lurt, kan noen iverksette disse og spille av musikk du har laget. Ikke bare musikk, men også samtaler og avtaler.

Gratis VPN i en prøveperiode

Man kan tenke seg at alt man skaper av musikk skjer når man ikke er pålogget, eller at man bruker metodene som allerede finnes for privat surfing. Men internett er så omfattende og stort i dag at det er vanskelig å si om du er forsikret uansett.

Derfor bør du finne ut hvordan VPN virker. Gjør det med en prøveperiode eller tilbakebetaling. Noen eksempler:

• CyberGhost – 45 dagers retur dersom kunde ikke er fornøyd
• ExpressVPN – 30 dagers prøveperiode, med pengene tilbake
• NordVPN – 30 dagers tilbake-garanti

• F-Secure – 30 dagers prøveperiode, ingen forpliktelser
• PrivateVPN – gratis å prøve i 30 dager
• HideMyAss –Prøv gratis i 30 dager

VPN musikk uten å la tilfeldighetene råde

Mange vil nok si at vi har funnet på et nytt begrep, men å sikre sine verdier er noe vi har gjort til alle tider. Helt fra vi som urmennesker gjemte våre barn i hulene fra ville rovdyr, til vi i dag sikrer hus og hjem med alarmer, forsikringer med mer.

Det har gått så langt at idrettsutøvere forsikrer føttene sine, kunstnere sine hender. Så hvorfor skal ikke du som musiker forsikre deg mot inntrengere som vil stjele ideene og musikken din?

Det kan gått hende alt vil ordne seg uten problem for deg, men tør du la tilfeldighetene råde når du har skapt noe som kan blir ditt levebrød? Noe som kan gjøre at du blir den neste store artisten? Den som alle vil ha en bit av.

Prøv VPN gratis i en bestemt periode, eller slå til med en kontrakt på sikring av nettverk og den private sfæren. Velg fra 1 til 4 års abonnement og husk at jo lenger avtale du skriver, jo mindre blir månedsprisen.