Det kan hende du har merket det eller hørt snakk om det. Mest sannsynlig har du lest det på nett også. Det er jo her 90% av oss befinner oss daglig. Påvirkningen er enorm og vi vet ennå ikke hvordan valget i USA 2015 gikk for seg. Var det hele satt i system av uredelige sjeler som ville ha Donald Trump i førersetet, eller var det et faktisk valgresultat?

Vi vet heller ikke hvordan overvåkning påvirker oss som mennesker. Mange mener vi har blitt mer lukket, mindre solidariske og mer opptatt av å krangle med naboen. Andre igjen synes at overvåkning ikke har noen betydning.

De samme som surfer uten problem på nett, blir samtidig svært bekymret dersom det er kinesere eller russere som overvåker. Likevel har de ingenting i mot at norsk etterretning gjennom store selskaper har installert telefonlinjer i disse landene som lett kan overvåkes fra vårt kjære Norge.

Burde internett vært lagt ned, eller er det den beste oppfinnelsen siden hjulet? Mange mener det bærer rett mot avgrunnen, mens andre opplever at internett gir dem nye muligheter og bringer folk av ulike slag sammen.

Er det noen som slipper billig unna er det de rike. Ja, alltid klarer de på ett eller annet vis å vri oppmerksomheten bort. På stakkars innvandrere eller sigøynere som kun kan be om en slant for å få seg noe mat. De virkelige kjeltringene er jo dem som sørger for at millioner, ja milliarder av kroner forsvinner ut av landet.

Folk som mener hjørnesteinsbedrifter bør eies av svensker, italienere eller sveitsiske fond. Folk som driver veldedighet for sultende barn, men putter alle pengene i egen lomme. De som lager skjellselskaper og gjemmer milliarder til de er glemt. De som svindler det norske velferdssystemet.

Det handler i dag om å finne en fiende, noen som er annerledes, noen som vil deg vondt. Derfor kan det forsvares å bruke milliarder på å reparere en fregatt som overhode ikke har noen betydning i det store bildet.

Og samtidig så blir du overvåket på nett. Du vet at når du søker på kjøkkenmaskiner på nett, så får du garantert 10 andre tilbud direkte i postkassa.

Du vet at FB vil analysere deg, ved å sjekke dine bevegelser, din trafikk, din inaktivitet.

Men gjør det noe? Vi har jo ingenting å skjule! Hvert fall ikke vi.

VPN gir deg et valg

Vi kommer her til poenget. Hele årsaken til denne artikkelen. Du har et valg. Et valg består av en mening og en bevisst handling. Du kan la alt dette være og aldri mer tenke på det. Leve livet ditt slik du vil. Uten at noen påvirker deg. Hvert fall ikke intetsigende personer, butikker, programmer, partier, retninger, overtroer, guder, univers.
Livet handler for det meste av valg. I hvert fall etter man fyller 16 år, kanskje noen før, kanskje noen aldri. Men tar du valg, gjør du noe riktig. Du tenker og du er.

Med VPN surfer du helt bekymringsfritt hele tiden. Det er en sannhet som kommer til å stå før eventuelt myndighetene gjør en handling, et valg.

Vi tar valg, vi stemmer i valg. Valg bør være åpne. Åpne som vi kaller gjennomsiktige, uten korrumperende detaljer. Internett er åpent. Det er fordi vi har tillit til folket. Til oss selv.

Vi ønsker det beste for oss selv. For de andre. For verden. Åpne nettverk er beviset på at vi har forstått noe svært viktig. Nemlig at vi er alle en under samme himmel.

Men du kan likevel surfe anonymt. Det kalles VPN. Det virtuelle private nettverket gir deg dette valget og denne muligheten.

Dette var en diskusjon rundt internett, verden og VPN.