Det er ikke mye her i livet som er helt gratis, og det som man får i de sjeldne tilfellene er kanskje ikke helt verdt å ha? Det kommer naturligvis på hva det er man prater om, men når det kommer til produkter så er det alltids interessant å utforske litt mer når det er snakk om noe som er gratis. Og det er ikke rart at mange er interesserte i gratis VPN-er. Spesielt om man muligens ikke har så mye kunnskap rundt emnet, og det er jo et emne som krever litt av brukeren, man bør jo helst vite hva man driver med til en viss grad i det minste. Om du vil vite mer om spesifikke VPN-tjenester så les mer om gratis VPNer på vpnportalen.no.

Der vil du finne all informasjon du behøver, ikke bare om gratis VPNer, men generelt om VPN, hva det kan gjøre for deg og hvorfor du bør bruke det.  Det er vel muligens spesielt nyttig for de av dere som leser dette som ikke kan så mye om emnet, men er interessert. For det er faktisk veldig mange fordeler i det å bruke en VPN, men det avhenger litt på hvilken tjeneste du velger. Så er det jo også mange som vil bruke gratis VPN, og om du er en av dem så anbefaler vi at du leser videre for mer informasjon. For selve tjenestene som sådan, så anbefaler vi at du går inn på lenken for å se hvilken av dem de anbefaler.

Fordelen med gratis VPN

Vel, først og fremst er det jo gratis, noe som er naturligvis hele grunnen til at mange velger den løsningen. Det betyr at man kan få fordelene av VPN som man ellers må betale for, helt gratis. Fordeler som server i utlandet, gode hastigheter og beskyttelse av personvern er gode årsaker. Så må man også huske at det ikke er alle som kan ta seg råd til å betale for VPN per måned. For selv om det er billig når det deles opp månedsvis, så blir det fortsatt for mye for visse, noe man naturligvis har forståelse for.

Men utenom akkurat disse tingene ovenfor så er det ikke så mange gode grunner til å velge gratis VPN over en betalingstjeneste. Blant annet er det ofte begrenset med data på de som er gratis, i tillegg til at serverutvalg også er svært begrenset. Selv den beste gratistjenesten vil ha store begrensinger på akkurat det, noe som kan være problematisk for mange. Så det blir jo mye å tenke på, men et stort positivt aspekt med å bruke gratis VPN er at det er gratis, og at du dermed kan teste det uten bekymringer. Om du deretter føler at det ikke passer deg, eller om du føler at du trenger litt mer ytelse og kraft, så kanskje en betalingstjeneste er for deg?

Hvorfor en betalt VPN-tjeneste kan være veien å gå

Vi nevnte jo det at gratis VPN er gratis, i at du ikke risikerer noe dersom du ikke liker det. Det samme kan man faktisk si om betalte VPN-tjenester, i at de aller fleste av dem tilbyr deg 30 dagers periode hvor du kan angre på kjøpet ditt. Ellers tilbyr de 30 dagers prøveperiode, så du kan se om det passer for deg, og få pengene tilbake eventuelt. Det er en stor fordel, og gir deg et godt innblikk i verdien av en god VPN som du betaler for. Du kommer også til å oppleve stor forskjell på det du får med en betalt VPN.

En annen ting å huske er at vi bor i Norge. Det innebærer at gratis VPN-tjenester ofte ikke vil tilby servere for oss her i Norge. Så om du er i utlandet kommer du ikke til å få tilgang til norske servere, og da kan du ikke se på NRK mens du soler deg! Noe som også fører oss til det neste poenget, at gratis VPN ofte ikke tillater bruke på flere enheter, noe som kan gjøre det vanskelig for deg.

Sikkerheten er viktigst

Alt det nevnt ovenfor er viktig nok, men sikkerhet og ivaretagelse av ditt personvern og beskyttelse fra hackere og lignende er muligens det beste argumentet for å betale for VPN. Om du først skal bruke VPN bør du absolutt bruke et som tar sikkerhet på alvor og som har et godt rykte. Og når det kommer til de som er gratis er det mildt sagt variert når det kommer til dette.

Men det er ikke umulig å finne, og avhengig på ditt behov som kan en gratis VPN være midt i blinken. Vi anbefaler deg derfor sterkt å besøke lenken vi har lagt til så du kan få mer informasjon der. De går igjennom flere forskjellige gratis tilbydere, så kan du velge en som du føler er best for deg!