Du er sikkert en av mange småkjeltringer der ute som vil ha det andre får. Selv uten å betale for det. Og, ja det er helt klart mulig å finne måter å sno seg unna bestemmelser og restriksjoner satt av myndighetene. Det handler om å se filmer og serier på plattformer som ikke tilbys i Norge. Om vi anbefaler det, nei på ingen måte.

Her skal vi se på geoblokkering og hvordan man omgår blokkeringene med VPN.

Geo-blokkering

Geo-blokkering er de statlige organenes metode for å begrense tilgangen til programmer som serier på strømmetjenester til bestemte land eller regioner. Men det som provoserer folk mest er kanskje at geoblokkeringen også kan brukes til å rette reklame og annonser direkte til enkelte grupper eller mennesker. Den kan til og med modifisere innholdet slik at nyheter og viktige hendelser ikke blir vist på brukerens internett.

Folkets svar er VPN. Dette er metoden man bruker for å fjerne geoblokkeringen, ved at man skjuler sin egen identitet og plassering. På den måten kan ikke lenger strømmetjenesten finne ut at man befinner seg i et restriktivt område eller ikke, slik at du kan se de samme seriene som de gjør på Netflix i USA.

Så kanskje ikke VPN er så dumt da?

Som små barn som ikke kan vente

Samfunnet bygges mer og mer opp rundt at de som kan har lov. Selv om det betyr tapte inntekter og mulig konkurs for andre. Vi har blitt som små barn som ikke kan vente på lørdagsgodteriet til barne-tv, men nå heller i oss alt på mandag og resten av uka for den saks skyld.

Vi må si det, for slik har det blitt. Og frontene står steile på hver side av barrikadene. På den ene siden innføres det geo-blokking av filmer og serier på strømmetjenester, mens på den andre siden lurer folket systemet med VPN. Hvem som lurer hvem er likevel ikke helt avklart.

VPN skjuler din IP-adresse og vil alltid lede brukeren tilbake til førstesiden uten noen spor. Det betyr at selv om du surfer på et usikret offentlig nettverk, så vil ikke hackere kunne lese din datatrafikk og myndighetene ikke finne deg. Serverne sørger for at brukeren ikke knyttes opp til noe offentlig nettverk, men kun ditt VPN.

Sitter du derfor hjemme en kveld å gjerne skulle sett den nye serien som det skrives så mye om i media, så vil du kunne se den med VPN selv om den ikke er godkjent for visning i Norge ennå.

Andre ting å bruke VPN til

VPN har i grunn flere bruksområder, men først og fremst vil man slippe å gjøre seg sporbar på nett. Det betyr at du ikke lenger vil oppleve målrettet reklame og at e-posten fylles opp av annonser som tilfeldigvis skal være tilpasset deg og dine interesser.

Visste du at reklamen du ser på internett er personlig tilpasset?

Reklame kan være supert det, når man interesserer seg for en spesiell ting. Da kan nye tilbud og reduserte priser være det som skal til for å handle mer, men reklame kan også være veldig ondskapsfull. For det ikke de såkalte smarte robotene skjønner, er at det ikke er alle søk på nett (handlinger generelt), man nødvendigvis vil dele med andre eller er stolte av. Kanskje har man en tendens til å falle for gambling, forbrukslån eller annet overforbruk.

Alle vil ha en del av kaka, men du kan også skape et levebrød på internett!

Flere og flere nettcasino utsettes for geoblokkering, men med ditt VPN kan du spille ufortrødent uten å tenke på formyndernes restriksjoner. Sett dine odds uten problem.